Så får man faktiskt göra ibland

En kommentar
I natt sov jag nästan ingenting. Vände och vred mig hela kvällen, somnade någon timme, vaknade starx före tre och var fortfarande vaken när larmet ringde klockan 6 i morse. Jag tänkte först att jag skulle gå upp och komma igång med dagen och låtsas som ingenting. Ta mig till skolan och hålla uppe fasaden. Men sen ändrade jag mig, stängde av larmet och somnade om. 
 
Natten var full av stress, oro och ångest. Stora tankar, jobbiga känslor. Natten bestod också av djupa samtal med min älskade sambo som kom hem någon gång där mitt i natten. Det behövdes verkligen. Det blir så ibland, att vi pratar hela natten. Om stort och smått. Pratar om livet och allt vad det innebär. Senaste året eller så har livet inte varit så lätt för någon av oss, men det känns ändå som att vi är på väg att komma ut på andra sidan. Det börjar ljusna. 
 
I natt hade jag sådan ångest. Idag har jag ångest. Jag började dagen i en enorm uppförsbacke mentalt, så som det ibland är för mig. Skillnaden är att jag idag tillät mig själv att ställa in alla planer och måsten och bara vila. Så får man faktiskt göra ibland. Försöker lära mig att jag inte måste vara så duktig och klara alla "måsten" och "borden" jämt. Ens mentala hälsa är faktiskt viktigare än att prestera. Har äntligen börjat lära mig det. 
 
Nu ska jag ut och andas i fina vintervädret, sen bara kolla på film och mysa. 
 
 
1 Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

skriven

Usch det är så jobbigt när man inte kan sova :/ God jul!