Nytt år och samma gamla ångest

Kommentera
Nytt år och nya rubriker på tidningarna om hur man ska "komma igång" med det ena och det andra. Hur det här året ska bli så himla bra. "Kickstarta" hit och "boosta" dit. Inte sällan handlar det om utseende och vikt. I andra fall handlar det om att göra om hemma, skaffa en ny hobby eller läsa någon självhjälpsbok som ska få en "back on track". (Ett "track" som man inte ens visste att man hade ramlat av...?)
 
Mitt nyårslöfte i år är kort och gott: Att vara snäll mot mig själv och ta hand om mig själv
Med det menar jag inte att jag ska bli skitduktig och börja träna och äta supernyttigt och fixa små fina hemmaspa-kvällar där jag kladdar med ansiktsmasker och sånt för att "ta hand om mig". Nej, jag menar att inte stressa ihjäl mig, tillåta mig själv att ta det lugnt och göra det jag känner för. Försöka sänka mina prestationskrav. Bromsa när det blir för mycket. Våga säga ifrån. 
Sen vill jag komma igång och träna igen också men inte för att bli snygg eller för att känna mig duktig, utan jag vill hålla fokus på att bli starkare, orka mer och slippa ha ont i ryggen. 
 
Sen vet jag ju att jag kommer att halka dit. Ta på mig för mycket. Stressa upp mig och oroa mig för mycket, men förhoppningsvis är jag lite mer medveten om det och bättre på att hantera det än vad jag varit under året som varit. 
 
Nytt år och nya tag. Samma gamla ångest. Jag kämpar vidare.